2021-2025 DEÜ Stratejik Planı Eğitim ve Öğretim Kalitesini Geliştirme Stratejisi, Eğitim-Öğretim Odaklı Mesleki Gelişimin Desteklenmesi Hedefi kapsamında;
Tüm öğretim elemanlarının etkileşimli-aktif ders verme yöntemlerini ve uzaktan eğitim süreçlerini öğrenmeleri ve kullanmaları için sistematik eğiticilerin eğitimi etkinlikleri çerçevesinde, Akademik ve Kişisel Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKADEMİ-DE) yürütücülüğünde Buca Eğitim Fakültesi (BEF) ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEUZEM) iş birliğinde düzenlenen “Öğretim Yetkinliklerini Geliştirme Sertifika Programı”nda Buca Eğitim Fakültesi’nde görevli beş öğretim üyesi eğitim vermiştir. DEUZEM öğretim görevlileri ve çalışanları DEÜ Uzaktan Eğitim Sistemi eğitimde görev almışlardır.
Program henüz doktor öğretim üyesi kadrosuna atanmamış Üniversitemiz tüm doktoralı öğretim elemanlarının katılımına açık olup katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır. Program tüm birimlere resmi yazı ile duyurulmuştur. Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK’ın 2024 yılında doktor unvanını almış öğretim elemanlarına yönelik tebrik mektubunun ekinde de program içeriği paylaşılmıştır.
10 Mayıs 2024 tarihinde Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK’ın açılışı ile başlayan 48 saatlik içerikten oluşan ve harmanlanmış öğrenme yaklaşımı ile gerçekleştirilen 10-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yürütülen program 31 Mayıs 2024 günü düzenlenen sertifika töreni ile sona ermiştir. Törende Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK ile katılımcıların görev yaptığı birimlerin yöneticileri başarılı olan katılımcılara sertifikalarını takdim etmişlerdir.
ÖYGP Sertifika Programına;
14 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Merkez (DEUZEM) ve 1 Daire Başkanlığından (Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi) 96 öğretim elemanı kayıtlanmıştır.
Program sonunda,
65 öğretim elemanı devam koşulunu sağlayamadıklarından dolayı sertifikaya hak kazanamamışlardır. 13 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Merkez (DEUZEM) ve 1 Daire Başkanlığından (Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi) 65 öğretim elemanı devam koşulunu sağlayarak sınavlardan başarılı olup sertifikaya hak kazanmıştır.
Program sonunda izleyecek programların etkililiğini geliştirmek üzere katılımcılara yönelik memnuniyet anketi gerçekleştirilmiş ve eğitimcilerle geri bildirim toplantısı yapılmıştır.
Programın 2024-2025 Öğretim Yılı itibariyle yılda iki kere düzenli olarak açılması ve kurumsallaşması planlanmıştır.